perjantai 16. marraskuuta 2012

Uutta maalaisihmistä rakentamassa

  1. Me luovuutta harjoittavat tai sitä sympatisoivat, maaseudulle palanneet, tai muuten tänne muuttaneet, tai täällä jonkinlaisina kylähulluina ikämme eläneet, olemme oma "rotumme". Mutta meillä ei ole täällä mitään oikeata asemaa tai vaikutusvaltaa maanviljelijöitten, duunareitten, virkamiesten ja yrittäjien seassa. 
     
    Me puurramme yksin marginaalissa, eikä meitä kuulla kuin satunnaisesti erinäisissä sirkuspellen tehtävissä. Meidän pitää yhdistää voimamme ja alkaa puhua ääneen itsemme ja sellaisen maaseudun puolesta, jota haluamme olla rakentamassa.
     
    Haluammeko jotain muuta, pystyisimmekö siihen? Me kaikki itselliset ja irtolaiset, käsityöläiset, taiteilijat, luovasti elävät pätkätyöläiset, pienen punaisen mökin ja perunamaan haltijat, elämäntapa intiaanit, luomuviljelijät, eläinten pitäjät, korpifilosofit, erakot ja muut haihattelijat, joiden elämäntapa poikkeaa valtavirrasta. 

    Vai onko kaikki tarpeeksi hyvin? Sehän olisi ihanne tilanne. Ei itsellänikään ole mitään valittamista. Se ei ole motiivini. Vaan näiden syrjäisten elinseutujen ihmisten aktivoiminen, henkisen hyvinvoinnin lisääminen, luovuudella elämisen mahdollistaminen.
     
    Teksti on julkaistu osina aiemmin tässä kuussa Pro Itselliset ja Irtolaiset facebook -sivulla.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Luovat ihmiset liittykää yhteen!

Vaalit on pidetty. Näen, että luovien, näkemyksellisten, kekseliäitten maaseudulla viihtyvien itsellisten ihmisten vaikutusmahdollisuudet kapenivat entisestään.

Olimmepa niin sanottua kulttuuriväkeä, käsityöläisiä tai muita pelle pelottomia, en näe, että Kokoomus, SDP tai Keskusta edustavat meitä. En näe, että Perussuomaiset puhuisivat puolestamme. En myöskään n
äe, että marginaalissa olevat Vihreät, Vasemmisto, Ruotsalaiset, Kristilliset ja muut pienryhmät voivat vaikuttaa asioihimme, varsinkaan pienissä kunnissa.

Meidän pitää saada äänemme kuuluviin toisella tavoin. Jos haluamme vaikuttaa asioihimme ja asemaamme, meidän pitää koota voimamme ja mennä mukaan politiikkaan omin tunnuksin, perinteisten puolueiden rajoituksista vapaana, erilaisuutta suvaitsevina, ihmistä, luontoa ja luovaa hulluutta rakastavina ihmisinä.

Pystyisimmekö siihen? Haluaisimmeko sitä? Kutsun teidät mukaan keskusteluun. Kutsun teitä alustavasti kokoon fb-sivulla: Pro Itselliset ja Irtolaiset