Blueberry Hill Festival

BBHF 2023
Pahoittelen, että informaationi alkuun saattamani festivaalin suhteen on lakannut sen jälkeen, kun vetäydyin sen toiminnasta 2018, sitä 10 vuotta vedettyäni. Palasin jo viime syksynä toimimaan tapahtuman juontana ja se toistuu myös tänä syksynä 4.-6.8.2023. 

Perjantain bluesillassa esiintyvät: Robbie Hill - Lena & The Slide Brothers Duo - Huojuva lato ja lauantain jazzillassa: Djangomania - Joonas Tuuri Quartet - Mari Zhiginas Quartet ja sunnuntain erikoisuus on tämä:  "Itkuja" / invocations on lament The Otherworld Ensemble mm. Rent Romus (USA), Heikki "Mike" Koskinen (USA), Heikki Laitinen 
linkki lisäinfoon. https://bbhf.fi/ 


Festivaali miettii jatkoaan

Kiitos jälleen kerran, BBHF 2016 esiintyjät, noin 600 hengen yleisö, kymmenet talkoolaiset, palkolliset sekä muut tukijamme! Festari oli huippuluokkaa, yksi parhaistamme, ellei paras. 

Tänä syksynä olemme käyneet keskustelua siitä, missä festari jatkuu ja jatkuuko ollenkaan. 

Henkilökohtaisesti olen tällä hetkellä aika väsynyt tekemään vuodessa useita kuukausia ilmaista työtä ja saamaan siitä palkkioksi lisää henkilökohtaista velkaa. Ainut motiivi tuollaiseen on ollut se, että yleisö nauttii tapahtumasta ja erinomaisesta musiikista. Tuntuu hyvältä, kun onnistuu tuottamaan ihmisille iloa ja hyvää oloa. 

Musiikista ei pääse aina järjestäjänä itse edes täysipainoisesti nauttimaan ja itselle tulisi halvemmaksi muutenkin ajaa taksilla ympäri Suomea katsomaan artisteja, joita olemme muiden ja itsemme iloksi Ilomantsiin tuoneet. Kahdeksan vuotta tätä on tullut tehtyä ja ehkä nyt vähitellen alkaa järki herätä kysymään että miksi. 

Ensinnäkään tämä ei ole kannattavaa ilman suurempaa tukea. Me tarvitsemme yhteistyökumppaneita ja apurahoja, mutta jostain syystä hyvin nihkeää on ollut, suhteessa siihen mitä olemme saaneet aikaan ja mikä maine meillä on ympäri Suomen. 

Riesana Ilomantsissa on myös täydellisen vähättelevä ja pahansuopainen asenne. Esimerkiksi kuukautta ennen festaria tehty Maukkulan entisen kyläpäällikön haastattelu Pogostan sanomissa. Hän onnistui muina miehinä olemaan mainitsematta kyläjutussa sen suurinta vuosikausia jatkunutta tapahtumaa. Festarille hän kuitenkin löysi, kehuakseen allekirjoittaneelle Kaustisen festivaalia. Epäilemme, ettei hän ole kehunut meitä silloinkaan, kun hankkeemme Leader-rahoitus torpattiin omituisin perustein. Hän oli jäävi itse päätöksenteossa, mutta perusteet olivat hyvin ilomantsilaiset...

Jostain syystä tapahtuma ei kuulunut myöskään kyläjutun kirjoittaneen toimittajan yleissivistykseen, kun hän ei ole sitä juttuunsa lisännyt. Ehkä se mainitsematta jättäminen on lehden päätoimittajan vaaliman linjan mukaista. Kesän matkailunumerosta juttua festarista oli turha hakea. Itse tapahtumasta toimittaja Sirpa Sutinen kirjoitti erittäin ansiokkaan festarijutun, siitä vielä iso kiitos. Lehden nettisivuille sekään juttu ei ole mahtunut.   

Päätoimittajan uutisnenä festarimme suhteen on ollut tukkeuksissa muutaman vuoden. Myös apurahoista, kunnan matkailumaineesta ja henkisestä ilmapiiristä oletettavasti kiinnostuneet valtuutetut ovat muutamaa edustajaa lukuunottamatta pysyneet poissa. Samoin kuin suurin osa ns. ilomantsilaisista kulttuurin harrastajista. Miksi? 

On tullut vuosien varrella sen verran jo "ammattiylpeyttä", että tietyt poissaolot huomataan, ja ne tulkitaan kannanotoiksi, vaikka tapahtuma järjestetäänkin juuri niille, jotka ovat paikalla. 

Arvostan sitä, että kansanedustaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hannu Hoskonen oli paikalla ja antoi tapahtumasta kiitosta. Hänellä olisi voinut olla kaikki syyt olla pikkusielunen ja protestoida tapahtumaa esimerkiksi hänelle osoittamani kunnalliseen politiikantekoon liittyvän arvostelun perusteella.   

Kunnanjohtajakin pistäytyi tapahtumassamme ensimmäistä kertaa, mutta sanoisinko hieman poissaolevan oloisena, joten ei siitä sen enempää. Jos tämä tähän päättyy, niin loppuu ainakin valituksemme, ettei tapahtuma kiinnostanut edes kunnan ylintä johtoa.  

Nyt siis mietimme, jatkuuko tapahtuma vielä Mustikkamäellä vai esimerkiksi kirkonkylällä vai missään? Näitä asioita selvitellään. Mustikkamäen ilmapiirillä on kannattajansa, varmastikin enemmistö. Sinne emme ole saaneet erityistä tukea muilta yrityksiltä, olisiko tuen saaminen helpompaa puolueettomalla maaperällä kirkonkylällä? Olisiko myös paikallisen yleisön saaminen kirkonkylälle helpompaa? Nythän valtaosa yleisöstämme tulee muualta kuin Ilomantsista. 

Olen ollut melkoinen idealisti, enkä ole ajatellut tarpeeksi taloutta. Me tarvitsisimme joukkoomme jonkun, joka osaa sen puolen suvereenisti. Osin ulkoistettu markkinointimme epäonnistui ja olemme tehneet monia muistakin virheitä. 

Voi hyvinkin olla, että yleisömäärien osalta on saavutettu jo maksimi. Tapahtuma kuitenkin tunnetaan ja tiedetään laadukkaaksi ympäri maan. Koska järjestelyn vaiva on aika iso, kannattaa tapahtuma pitää vähintäänkin kaksipäiväisenä. Se lisää toki kuluja palkkiopuolella, mutta ei varsinaisesti lisää niitä järjestelyjen ja markkinoinnin osalta. 

Meillä on hitonmoinen tapahtuma käsissämme, josta saisimme pienin jalostuksin vielä entistäkin paremman. Mutta se ei onnistu vain keskenämme touhuamalla ja tuulimyllyjä vastaan taistelemalla. Seuraavat kuukaudet kertovat, luovutammeko juuri nyt, kun pohjatyö on tehty seuraavaa isompaa vaihetta varten? Vai jatkammeko lähes rahatta ruohonjuuritason nyhväämistä?  

Tämä on ollut itselle vapaaehtoista ja omavalintaista. Samoin kuin on muiden osallistuminen siihen tai sen tukeminen. Mitään en oleta, odota enkä pidä itsestäänselvyytenä. Mutta jos hyvää tahtoa on, asiat järjestyvät. Pahantahtoisuuskaan ei välttämättä lannista, se olisi jo tehnyt sen, jos se vaikuttaisi. Omat virheet eivät ole toisten syytä. Itselläkin saattaa olla jo jotain muuta mielessä. Olisi ainakin jo aika. 

Mielistelemättä tai laskelmoimatta,

Kari
Blueberry Hillissä jälleen huippukaarti
Ilomantsissa 5.-6. elokuuta 2016 järjestettävän Blueberry Hill Jazz & Blues festivaalin esiintyjäkaarti on jälleen huippuluokkaa. 

Perjantaista jazziltaa tähdittää Amerikoista kotimaan kamaralla vieraileva ja jo kolmatta kertaa BBHF-festivaalilla esiintyvä Olli Soikkeli Trio feat. Paulus Schäfer. 

Gypsy Swing kitarististit Soikkeli ja hollantilainen Schäfer ovat soittaneet yhteisiä keikkoja jo useita vuosia ja ovat juuri julkaisseet toisen Hot Club d'Europe nimellä julkaistun levynsä.  Molemmat tunnustetaan maailmalla euroopan etevimpien mustalaisjazzkitaristien joukkoon. 

Illan toinen kattaus, Verneri Pohjola Quartet sisältää Suomi-jazzin ykköskentälliseen kuuluvat muusikot, jotka soittavat myös Pohjolan viime vuoden parhaaksi jazzlevyksi Suomessa äänestetyllä Bullhorn levyllä. 
Trumpetisti Pohjolan lisäksi yhtyeessä soittaa rumpuja Teppo Mäkynen, bassoa Antti Lötjönen ja pianoa Aki Rissanen. 

Lauantaisen bluesillan pääesiintyjiä ovat tammikuussa Finnish Blues Awardseissa viime vuoden tulokkaana palkittu helsinkiläinen White Knuckles Trio. Persoonallinen yhtye osallistui juuri Memphisissä International Blues Challenge bändikilpailuun. Triossa soittavat Knucklebone Oskar, kitara, Mr Hillside, piano ja Yukka White, rummut ja laulu. 

Tomi Leino Trio on yksi ahkerimmin ja menestyneimmin Suomessa ja Euroopassa keikkailevista bluesbändeistämme. Triolta on tullut juuri uusi "Hip Shootin' -levy". Kitaristi Leinon lisäksi triossa soittaa bassoa Jaska Prepula ja rumpuja Mikko Peltola. 

Mielenkiintoinen ja miellyttävä festivaalivieras on myös Ninni Poijärven ja Mika Kuokkasen duo, joka esittää omaa folkin, countryn ja bluesin sävyttämää juurimusiikkiaan. Heiltä ilmestyi sympaattinen Vagabond Moon -levy vuonna 2013. 

Lisäksi tarjolla on vielä muutakin ohjelmaa, mistä myöhemmin lisää.

Festivaalien soundeista ja visuaalisuudesta vastaa viime syksyiseen tapaan joensuulainen Valoparta Oy. Perinteet jatkuvat myös Joensuusta järjestettävän bussikuljetuksen muodossa. 
Ilomantsissa Maukkulan Mustikkamäellä järjestettävä festivaali järjestetään jo kahdeksatta kertaa. 
Blueberry Hill Festival 7.-8.82015 

torstai 23. heinäkuuta 2015


Varaa paikkasi Pohjolan Matkan festaribussiimme!

Festaribussinamme toimii entiseen tapaan Pohjolan Matka. Bussi lähteen Joensuun Siltakadun matkailupysäkiltä kello 17. Pysäkki on torin varrella noin Iso Myyn liikekeskusta vastapäätä.

Bussi koukkaa matkalla rauta-tieaseman kautta ja ajaa Niinivaarantien kautta Ilomantsintielle. Siltä se tekee lenkin Heinävaarantien kautta. Auton voi pysäyttää missä vain, mieluummin ennakkoon sovitussa paikassa,

Edestakainen matka maksaa 15 euroa, joka maksetaan käteisellä bussissa rahastajalle toimivalle henkilölle. Häneltä voi ostaa myös valmiiksi festivaalilipun käteisellä ellei ole sitä aiemmin tehnyt. Yhden päivän lippu maksaa 20 euroa ja kaksipäiväinen 34 euroa.

Paluukyyti lähtee tänä vuonna ainakin perjantaina jazz iltana aiempia vuosia aiemmin, eli noin 30 minuuttia viimeisen esiintyjän lopettettua, arviolta noin noin puoli yhden maissa. Lauantaina paluu voi olla hieman myöhäisempi, kello 01.00-01.30 välillä. Lauantaina pyritään järjestämään jamit ja kuulostelemme matkailijoiden mielipiteitä lähtöaikataulusta.

Ne, jotka ajavat vain yhden sivun tai nousevat kyytiin Koverosta tai lähempää (ja matkustavat edestakaisen matkan) maksavat 10 euroa.

Myös yhteistyökumppaniemme työntekijöitä tai heidän asiakkaitaan, joille on luvattu ilmainen matka yhteistyökumppanimme maksamaa tukea vastaan, pyydetään ilmoittautumaan, jos he käyttävät järjestämäämme bussikuljetusta.

Paikan varaaminen on tärkeää siksi, että tiedämme pärjäämmekö yhdellä vai tarvitataanko kaksi autoa. Varauksen voi tehdä osoitteeseen kari@bbhf.fi, (kerro mistä lähdet, monta henkeä, ja jätä yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero), tai soita 050 358 5061 / Kari.

Blueberry Hill Festival 2.8.2014


Kuudes Blueberry Hill Festival pidettiin Maukkulan Mustikkamäellä 2.8.2014 ja se keräsi väkeä melko tarkalleen 350 henkeä. Tapahtumassa esiintyivät tällä kertaa Extra Ordinary Quartet, Lena & The Slide Brothers, North River Ensemble ja North Karelian Allstars. Lisäksi Huojuva lato duo esiintyi siirtolavalla anniskeluteltan puolella vaihtojen aikana neljään eri otteeseen. 

Tällä kertaa emme onnistuneet saamaan festarillemme massoja houkuttelevaa ja linjaamme sopivaa artistia yrityksistämme huolimatta, mutta itse tapahtuma oli kuitenkin mukavan rento ja laadukas. 

Jälleen suuret kiitokset kaikille osallisille, esiintyjille, yleisölle ja talkooväelle, jotka konkretisoitte itse tapahtuman. Mutta rahoitusrintamalle meidän täytyy tuoda uusia ideoita, sillä pelkkien lipputulojen, ja pääosin kahden tukijan, Ilomantsin Osuuspankin sponsoroinnin ja Ilomantsin kunnan järjestöavustusten varoin meillä ei ole varaa tehdä tätä pelkän idealismin voimalla, sillä yhdistyksen tappiot uhkaavat muuttua pian omiksi tappioiksemme. Ryhdymme mieluusti vuoropuheluun festarimme tukemisesta tai yhteistyökumppanuudesta kiinnostuneen tahon kanssa. 

Ensi syksynä olisi loogista järjestää tapahtuma 1.8., mutta samana viikonlopuna ravataan Joensuussa Kunkinkuusravit. Vaikuttaako se meihin vai ei? 
  

Nöyrimmät kiitokset!
5.8.2013
Blueberry Hill Festival onnistui viidennellä kerrallaan yli odotusten! Aurinko paistoi, ja esiintyjälista on juuri oikea ja oikeassa järjestyksessä. Pitkälti entinen talkooväki, osa BBHF-yhdistyksen ja osa Maukkulan Mustikkamäki -yrityksen "palveluksessa" , teki perjantai-illasta alkaen ihmeitä, aina sunnuntai-iltapäivän paikan purkuun saakka. Ilman tätä joukkoa mitään festivaalia ei voisi järjestää, iso kiitos teille!

Väitän että meillä oli enemmän kuin tuuriakin matkassa, sillä moni asia jäi viime tippaan, tai meni jotenkin vaikeimman kautta. Unohdimme hakea tukea, ja edellisvuosien kaltainen tuen pyytäminen yrityksiltä jäi minimiin. Kiitämme niitä jotka meitä tukivat, kaikki tuli on arvokasta, kun tappio uhkaa.

 Jostain syystä olin itsekin pari kriittistä viikkoa heinäkuussa aivan vetämättömissä. Päällimmäisenä oli tunne, että tämä on viimeinen kerta ainakin itselleni, ja pahimmillaan koko yhdistykselle järjestää tällaista festivaalia. 

Viimeisellä viikolla päästä puuttunut surina taas palasi ja muutamien palojen loksahdettua kohdalleen, alkoi tuntua taas siltä, että tämähän on mukavaa! Me hallituksen jäsenet saimme kukin tahollamme enemmän ennakkotiedusteluja ja positiivista kommentointia kuin koskaan aikaisemmin. Alkoi vähitellen näyttää siltä, että tästähän voi vielä tullakin jotain.

Ja siitä tuli! Ennätykselliset hieman yli 500 maksanutta katsojaa ja 50 henkeä muita paikalla olleita teki tästä niiltä osin onnistuneen juhlan. Epäonnistumista aiheutui lähinnä siitä, ettemme oikeasti olleet varautuneet näin isoon väkijoukkoon. Kipurajana pidettiin 300 henkeä, ja 400 tuntui etukäteen mieluisalta yllätykseltä. 

Nyt voi olla jopa niin, ettemme tarvitse maksaa montaa laskuamme yhdistyksen velkatililtä, vaan suurimmaksi osaksi lipputuloilla. Se on helpottava tunne! Tapahtuman menestys panee miettimään, josko pienellä festarillamme olisi sittenkin jatkoa. 

Monet olivat paikalla ensimmäistä kertaa. Erityisesti olimme ilahtuneita ilomantsilaisten dramaattisesti kasvaneesta osuudesta. He pelastivat meidän, ja heidät toi paikalle taas erityisesti M.A. Numminen ja Pedro Hietanen. He saivatkin tästä lämpimät kiitoksemme.

Hienolta tuntui myös se, kun Joensuusta ajanut 60-paikkainen bussi oli lähes täynnä. Me haluamme palvella tämän suunnan musiikin ystäviä ja haluamme siksikin pitää lipunhinnan mahdollisimman alhaisena, että kokonaiskystannukset pysyisivät siedettävinä. Mutta jos esiintyjät ovat tuota tasoa, voin hieman peloitella, että ensi vuonna voisi olla parin euron korotuspaineet lipunhinnassa. 

Toisaalta, jos bussi täyttyy noin hyvin, siinä voimme harkita taas vastaavalla summalla alaspäin tuloa. Ja ensi vuonna bussi ajaa myös Ilomantsin keskustan kautta. Parkkipaikka oli äärimmilleen täytetty, joten ainakin osa yleistöstä olisi varmaankin valmis käyttämään edullista julkista kulkuneuvoa.

 Mielessäni oli teltan paikkoja hiekkaan piirrellessäni, että valtaosa yleisöstä ei jäisi tällä kertaa lavan ja anniskeluteltan väliin. Me haluamme palvella ensisijaisesti musiikin rakastajia, jotka haluavat nauttia musiikista mahdollisimman vähin häiriöin. 

On luonnollista, että kun yleisöä tulee noin paljon, näkyvyys anniskeluteltasta huononee, mutta sitä varten siellä oli nyt oma äänentoisto, kuten sisätilan kahvilassakin. Kaikki ei voi nähdä kaikkea joka paikasta, ja jokainen voi valita paikan sen mukaan, mikä tuntuu itselle sillä hetkellä tärkeimmältä. Itse en haluaisi kasvattaa anniskelualuetta, jota osa yleisöstä on toivonut. Haluan palvella ensisijaisesti itse musiikin vuoksi Mustikkamäelle tulleita.

Eiköhän me sittenkin nähdä vielä ensivuonnakin! 

   

Blueberry Hill Festival la 3. elokuuta 2013 klo 18 – 02 

Maukkulan Mustikkamäellä Toukka-ahontie 9b, 82820 Maukkula, Ilomantsi

Pääsylippu:15 euroa (portilta käteisellä tai bussista)

Ohjelma:
18.00: Festivaalin avaus, levy- tai livemusiikkia, sound check...
19.00: M.A. Numminen & Pedro Hietanen
20.15: Lemmy Quartet
21.30: Taru Ratilainen & Color Me Blue
22.45: Olli Soikkeli Gypsy Swing Unity
24.00: Jo' Buddy & Down Home King III

Festivaali kuljetukset:
Joensuusta on edestakainen bussikuljetus Mustikkamäelle edellisvuosien tapaan.
Klo 17.00 lähtö Siltakadun matkailijapysäkiltä
Klo 17.10. lähtö Rautatieaseman edestä. (Odottaa Helsingin, Tampereen ja Kuopion suunnilta klo 17.02 junalla saapuvat festarivieraat).
Bussi ajaa Niinivaaran ja Heinävaaran vanhan tien kautta ja pysähtyy Koveron Teboililla, ja muuallakin merkistä.
Bussissa rahastetaan edestakainen matka 15€ ja festarilippu 15€ käteisellä.
Paluu noin 01.45 jälkeen.
Paikkavaraukset ja tiedustelut: Kari 050 358 5061

Kuljetukset Ilomantsista hoitaa asiakkaiden tilausten mukaan Taksi  Jouni Hassinen, 0400 378 8164.

Festivaalialueen palvelut:
Festivaalialue on entisen Maukkulan koulun tiloissa ja pihapiirissä. Festivaali järjestetään teltoissa. Sen yhteydessä toimii erillinen anniskelualue b-oikeuksin ja sisätiloissa myös baari ja kahvio.
Wokkipannuilla valmistettua kasvis- ja liharuokaa myydään koko illan ajan. Tarjolla on myös räiskäleitä ja makkaraa.
Juoma- ja ruokalippuja suositellaan ostettavaksi festivaalialueen myyntipisteestä ennakkoon (kortilla / käteisellä).
Festivaalialueella on sisävessat ja myös ulkohuussi. Tilauksesta järjestyy myös sauna tai suihku ja luonnollisesti majoituspalvelut. Myös telttamajoitus on mahdollinen.

Festivaalin aikaan alueella on ohjattu ja valvottu pysäköintialue ja lain määräämä määrä järjestyksen valvojia ja ensi-aputaitoista henkilökuntaa.

Mustikkamäki info:
Anita Timonen 040 740 3002, info@maukkulanmustikkamaki.fi
Teemme yhteistyötä majoituksen ja lipunmyynnin suhteen myös muiden ilomantsilaisten yritysten kanssa, tiedotamme tästä myöhemmin sivuillamme.

Yhteistyötä kanssamme ovat tehneet Mantsin kehys, Ilomantsin kirjakauppa ja Ilomantsin optiikka myymällä ennakkoon lippuja, Karjalan rakentajat painamalla varabanderollit kadonneiden tilalle, Ilomantsin Osuuspankki ja LähiTapiola taloudellisella tuella. 

Tapahtuman tekee mahdolliseksi monien ilomantsilaisten ja muiden paikkakuntalaisten talkootyö. Kiitos siitä!

Blueberry Hill Blues & Jazz Festival info:
Kari Rissanen, p. 050 358 5061, emilroe@hotmail.com.

Järjestäjät pidättävät oikeuden ohjelman muutoksiin

Festivaalin visuaalinen ilme vuodesta 2010 lähtien: Arto Liimatta


Blueberry Hill Blues & Jazz Festival 4. elokuuta 2012

Neljäs Blueberry Hill Blues & Jazz Festival palasi yksipäiväiseksi ja sitä aikaistettiin kahdella viikolla. Kostoksi tästä saatiin koko iltapäivän kestänyt sade niskaamme.  

Edellisenä vuonna hyväksi havaittu koko perheen iltapäivä haluttiin uusia, mutta siinä epäonnistuttiin pahoin. Ohjelmamme:

 • 14.00: Ari Lemmetyinen duo
 • 14.35: Runoryhmä Impivaaralaiset: lastenruno esitys "Los Haraccas"
 • 15.00: Lastenmusiikkiorkesteri Trio Tötterö
 • 15.30: Halvat pojat
 • 17.00-18.30: Roudaus ja sound check tauko, sisällä jamit
 • 18.30 - 19.45: The Echo & Cane
 • 20.00 - 21.15: Spoonhill
 • 21.30 - 22.45: L.R. Phoenix
 • 23.00 - 00.15: Soul Train feat. Sira Moksi
 • 00.30 - 01.30: Jamit

Festivaalin avasi Ari Lemmetyisen duo jazzin ja Rautavaaran sävelin. Runoryhmä Impivaaralaiset esittivät sisällä Los Haraccas -runoesityksen ja lastenmusiikkiorkesteri Trio Tötterö soitti puolen tunnin settinsä lavalla.
Enolaispohjainen Halvat Pojat soitti tukevan ja laadukkaan settinsä pienelle yleisölle. Puolitoistatuntisen sound check tauon aikana sää alkoi selkiintyä, ja yleisöä saapua lisää. Aikataulusta oltiin hieman jäljessä, kun bussi Joensuusta saapui.
Iltaosuuden avasi Echo & Cane -duo soittimalla mukavahenkistä roots musiikkia. Tämä oli duon kolmas esiintyminen yhdistyksen tapahtumissa. Seuraavaksi lavan otti haltuunsa edellisenä vuonna yllätysesiintyjä Spoonhill duo.
Illan kansainvälisin esiintyjä oli Rääkkylässä asuva L.R. Phoenix. Hänen ja Brother Johnsonin soittama North Lake Country Blues Mississippi Deltan sävyineen ei jättänyt kylmäksi ketään. Mahtava ääninen artisti!
Illan päätti monipuolinen joensuulainen Soul Train solistinaan Sira Moksi. Orkesteria vahvistivat ilomantsilaiset puhaltajat Ari Lemmetyinen ja Sinikka Taalikainen. 

Tekniikka, äänentoisto ja valot annettiin tänä vuonna joensuulaisen Eastmedian hoidettavaksi. Anita Timosen tiimi huolehti kestitsemisestä ja järjestyksenpidosta ja yhdistys lipunmyynnistä. Yleisöä saatiin jälleen noin 250 henkeä, joista 200 maksanutta. 

Yhdistys teki kyselyn, jossa tiedusteliin risuja ja ruusuja. Neljännes vastasi kyselyyn ja näki, että lipunhinta ja ajankohta on hyvä nykyisellään. Festari sai paljon myönteistä palautetta. Myös artistitoiveita otettiin vastaan ja tiedusteltiin mieluisimpia festarivieraita. 

Erja Lyytinen oli useimman mielestä festarimme tähän astinen huippuhetki. Myös Junnu Aaltonen ja Reiska Laine olivat jääneet mieleen, ja saipa L.R. Phoenix jo tuoreeltaan monta mainintaa.

 
L.R. Phoenix ja Brother Johnson 2012. Kuva: Eija Irene Hiltunen


Blueberry Hill Blues & Jazz Festival 20.-21.8.2011Ilomantsin Maukkulan Mustikkamäellä jo kolmatta kertaa ja tänä vuonna kaksipäiväisenä järjestettävä musiikkifestivaali tarjoaa kansainvälistä ja kansallista arvostusta saaneita muusikoita sekä laadukkaita maakunnallisia ja paikallisia kokoonpanoja. 

Liput: kaksipäiväinen: 30€, yksipäiväinen: 17€.

Nettisivumme ovat:  www.blueberryhillfestival.fi

Ajankohtaista:
Katso myös facebook sivumme Blueberry Hill Festival. Flaijerit on jaettu, julisteet ulkona, ja käsiohjelma, Blueberry Hill Blues & Jazz Festival t-paidat ja viinien ja kuoharin etiketit ovat valmistumassa juhlaan. Mustikkamäellä on tapahtuman aikana b-oikeudet.

Varaa käteistä, sillä liput ja paidat sekä mahdollisen Blueberry Hill Blues & Jazz Festival -jäsenkortit joudut ostamaan käteisellä. Jäsenyys tukee toimintaamme ja vuosimaksu on 10 euroa. Jäsenyyden etuja ovat mm. ilmaiset klubi-illat Mustikkamäellä noin kolmen-neljän kuukauden välein. Jäsenet saavat myös alennusta musiikkitapahtumiin järjestettäville retkillemme. Kenties lähdemme jo Ruska Bluesiin yhdeksi illaksi, jos saamme tarpeeksi ennakkoilmoittautuneita tapahtumassamme. 

Kiitämme tapahtumaamme sponssanneita yrityksiä. Kiitos myös hyvästä palautteesta kentältä yksityishenkilöiltä! Tehdään yhdessä hyvä juhla!

p.s. Jazzofrenix linkki yhdistyksen kotisivuilla heittää blogiini, koska ainut info bändistä on toistaiseksi ohjelmatiedoissa. 


Lauantain ohjelma:
klo 20.00: Jazzofrenix 
(Ari Lemmetyinen, saksofoni, Jarmo Bamberg, basso, Topi Paavilainen, piano ja Tero Hyttinen, rummut.
klo 21.15: Suisto
Antti Raatikainen, mahdoliini ja laulu, Jarno Keränen, kitara
22.30: Aaltonen - Laine Power Duo
Juhani "Junnu" Aaltonen, saksofoni, Reino "Reiska" Laine, rummut
24.00: Sira Moksi
Sira Moksi, laulu, Ari Lemmetyinen, saksofoni ja Topi Paavilainen, piano.

Lauantaina roudaustaukojen aikana sisätiloissa esiintyy Spoonhill duo. Flaijereissa mainittu illan isännän oma bändi K Rissanen Combo heivattiin sivuun, kun saatiin hyvin monipuolinen ja notkeaääninen laulaja Sira Moksi kehiin.


Sunnuntain ohjelma
12.00: Iko Jazz Band
Timo Karvo, Ari Lemmetyinen, Martta Laakso, saksofonit, Perttu Laakso, trumpetti, Janne Räty, kitara, Jaakko Kukkonen, basso. Konsta Laaksoa rummuissa tuuraa Tero Hyttinen.
13.15: Huojuva Lato
Suonna Kononen, laulu, kitarat, huuliharppu, Ilkka Vartiainen, pedal steel, dobro, banjo, Yrjö Vähäkallio, basso, kitarat, mandoliini, Jarno Korhonen, sähkökitara, Ville-Veikko Markkanen, rummut
14.30: Erja Lyytinen
Erja Lyytinen, laulu ja kitara, Davide Floreno: kitara, Miri Miettinen: rummut,Roger Inniss: basso

Lapsille esiintyi sisätiloissa taukojen ja osin myös esitysten aikana lastenmusiikkiorkesteri Trio Tötterö (Sinikka Taalikainen, Hannu Porkka, ja Kari Rissanen)

 Muuta huomioitavaa:
Viime vuotiseen tapaan järjestämme molemmille päiville edestakaisen ja linja-autokuljetuksen välille Joensuu  Ilomantsi. Matka maksaa 5€/sivu. Bonuksena matkalla soi myös elävä musiikki, ainakin sunnuntaina, jolloin matkamusiikista vastaavat Huojuvan Ladon muusikot duona. Bussiin kannattaa ehdottomasti varata paikka, varsinkin lauantai on jo aika hyvin täyttynyt. Kari 050 358 5061.

Lisäksi paikalla saattaa olla bonuksena myös kuvataidenäyttely, viime vuotiseen tapaan, varmistuu viime hetkillä.

Maukkulan Mustikkamäellä on nyt festarin ajaksi hankittu b-oikeudet c-oikeuksien sijaan ja tarjolla on paellaa ja grillituotteita. Yhteismajoituksessa on vielä paikkoja, myös telttamajoitus mahdollinen. Majoitukseen sisältyy runsas aamupala. Yhteismajoitus alk. 20€/hlö. Tiedustelut ja varaukset: Anita Timonen, 040 740 3002


Tiedottaminen, tiedustelut tapahtumasta, paikkavaraukset bussiin: Kari Rissanen, 050 358 5061

Junnu Aaltonen ja Reiska Laine 2011. Kuva: Eija Irene Hiltunen
Historiaa:
Viime vuotinen tapahtuma järjestettiin 21.8.2010 ja se keräsi melko tarkalleen 250 henkeä. Esiintyjät:  
 • Carelia Swing (loistavaa gypsy-jazzia, Olli Soikkeli on ällistyttävän taitava)
 • Color Me Blue (Taru Ratilaisen laulu hurmasi jo toista kertaa),  
 • Wanha Suola duo (Kari Laulajainen esiintyi juurillaan) 
 • Jazzofrenix (sofistikoitunutta instrumentaali jazzia) 
 • IKO Jazz Band  (varmaotteinen paikallinen puhallinvetoinen jazzorkesteri)  
 • K Rissanen Combo (rokkaavaa Chicago bluesia).

Tarjolla oli melkein kuusi tuntia musiikkia vain 12 eurolla!
Lisäksi Anita Timosen tiimi loihti hienoja herkkuja asiakkaiden syötäviksi.
Arto Liimatan erinomainen juliste tuli huomatuksi!
Joensuusta oli Mari Korhosen järjestelemä ilmainen edestakainen bussikuljetus ja Ilomantsin keskustasta joukkoliikennetaksi.
Paikallisten sponsoreiden tuki oli loistavaa ja tapahtuma erinomaisen onnistunut!

Ensimmäinen Blueberry Hill järjestettiin 22.8.2009. Yleisöä oli 80 henkeä. Esiintyjät:
 • Anu Pulkkisen Aamu duo, 
 • Taru Ratilaisen Color Me Blue duo
 • Jarmo Bambergin ja Ari Lemmetyisen duo
 • K Rissanen Combo. 


Kuvassa: K Rissanen Combo, 2009