perjantai 5. toukokuuta 2017

Pöljyyden markkinat


Nyt on tullut Suomesta niin monta pöljää uutista, etten voi olla kommentoimatta. Otetaan nyt verryttelyksi tämä pienpanimon ravintolan parkkiruututerassi, jonne asiakas ei saa itse kuljettaa juomaansa, koska välissä kulkee yleinen jalkakäytävä. Juoma pitää ostamisen jälkeen jättää erilliselle tarjottimelle, josta henkilökunta sen siirtää pöytään. Miten se vaikuttaa ohikulkevien jalkakäytävän käyttöön, kuka sen juoman sinne pöytään vie, jos sen joku sinne kuitenkin saa toimittaa?

Verrataanpa, että joku ostaa aseen asemyymälästä ja hänellä on auto parkissa jalkakäytävän reunassa. Eikö oikeastaan liikkeen henkilökunnan pitäisi viedä ase autoon, koska jalkakäytävä ei ole myyntialuetta? Ehdottomasti pitäisi. Minä en halua joutua aseellisen ihmisen kanssa tekemisiin kävellessäni jalkakäytävällä.

Vai muuttuuko asia toiseksi jos ase on pussissa? Entä jos tämän juomankin laittaisi pussiin? Poliisit tulevat varmasti käyttäytymään kuin heillä olisi päät pussissa, mutta mitä Etelä-Suomen aluehallintavirasto tekee, jos kaikki yksinkertaisesti kieltäytyvät tottelemasta tätä lain pykälää? Ja näin pitäisi ehdottomasti tehdä. Tosin pienpanimolla ei taida olla varaa riskeerata anniskeluoikeuttaan edes muutaman askeleen takia...  

On monia isoja tapahtumia, jossa jonkun ison panimon teltat saa vallata kansalaisilta hehtaaritolkulla tilaa, ja häiriö lainpykälien noudattamisesta huolimatta on aitoineen ja asiakkaineen paljon suurempi kuin siinä, että ylittää jalkakäytävän muutaman metrin matkalla tuopin kanssa.

En viitsi edes sanoa mitään näistä seksi ja sisäpiiri -puheista, muuta kuin sen, että tuollaiset rehvastelijat joutaakin nolata vaikka olisivat kuinka kansakunnan kaapin päälle nostettuja Cheekejä tai Elastisia. Tämä on osa sitä samaa pöljäilyä, jonka näkyvänä huippuna juuri äskettäin käsiteltiin tämän herra Smithin salavideointikohua mutta se aihehan on jo käsitelty...

Ja joku tyyppi itkee, kun on tullut kaupunkifillareita kadulle. Talon arvo laskee. Kyllä se talon arvo varmaan laskee jo siitä kun on muita ihmisiä samassa kaupungissa riesana, että eikö kaikki muut voisi muuttaa jonnekin Jyväskylän tasolle vaikka. Tai viekää pyörät pois ja tuokaa autoja siihen parkkiin, niin että talon arvo säilyisi, mieluummin vaikka ferrareita...

Jotain hämminkiä on postissakin. Posti tuhoaa itseään sisältäpäin ja onko se vienyt joiltain työläisiltä myös motiivin tehdä kunnon työtä? Postinkulku on yksi asia johon pitäisi saada luottaa.

Muistan Irlannissa asuessani kuinka vuokraisäntä puristi poismuuttaneiden asukkaiden postit nyrkkiinsä ja heitti ne armotta roskiin. Siellä ei toiminut osoitteenmuutokset eikä jälleen lähettämiset. Sain ensimmäiseen kämppääni joka viikko puolenkymmentä kirjettä. Asuin maassa kolme vuotta kuudessa eri osoitteessa, yhdessä kolmeen kertaan, enkä viimeisenä vuonna tainnut saada enää yhtään kirjettä. Montako niistä katosi matkalle? Vai muuttuivatko ajat juuri silloin niin että ihmiset lakkasivat kirjoittamasta? Tai kenties minut vain unohdettiin?

Kaikkein pöljintä Suomessa on kuitenkin se, mitä työttömille juuri nyt suunnitellaan. Tekiee mieleni sanoa ainoastaan se, että nyt on työttömien lakon paikka. Työttömillä ei ole etujärjestöä, mutta nyt sellainen pitäisi perustaa. 

Kokoomus lyö leimaa ja häpäisee ja pääministeri vie viimeisenkin toivon ja persut viheltelee ja katselee muuanne. SAK ja muut työjärjestöt piittaavat ainoastaan työssäkäyvistä jäsenistään niin kauan kun he ovat töissä. Työtöntä ei puolusta enää kuin Uuninpankkopoika Saku Timonen, ja hyvin puolustaakin, koska asioita aletaan tiedostaa vähitellen jo vähän laajemminkin.

En haluaisi edes kerrata niitä pöljyyksiä joita on suunniteltu, koska en oikeasti usko että ne viime kädessä edes toteutuvat. Eihän ne kerta kaikkiaan voi toteutua! Nyt  on uhka päällä ja sattuu ja parutaan, mutta kaikkein parasta nyt olisi, kun kaikki työttömät vain päättäisivät olla noudattamatta ensimmäistäkään uutta ohjetta.
Jo nyt tiedetään, että pakkohakemusten seurauksena työmarkkinat siirtyvät toimimaan suoraan rekrytointifirmojen kautta. Siinä menee lapset pesuveden mukana kun kaikkiin hakemuksiin suhdaututaan kuin ne olisi tehty vain lainkirjaimen noudattamisen takia. Työnhausta tehdään siis entistä turhauttavampi juttu.

Ja se raportoiminen tyhjyyteen... Älkää kukaan tehkö mitään. Nyt hallitus tarjoaa kerrankin tilaisuutta joukkovoiman näyttämiseen, äänen ja kasvojen antamiseen työttömyydelle, käyttäkää se hyväksi nyt. Tämän parempaa paikkaa siihen ei ole tullut aikoihin. Nyt pitää jonkun nousta puhumaan ja alkaa johtaa joukkoja. Nyt tarvitaan johtajuutta. Muuten tämä muuttuu vain koko ajan pahemmaksi.  

Aion kirjoittaa tänne blogiini tähän liittyvästä aiheesta oman ehdotukseni ”lähitulevaisuudessa”. Mutta nyt sanon vain: Älkää työttömät suostuko mihinkään. Joku raja se pöljyydelläkin pitää olla. Kun kukaan ei tee mitään, ketään ei rankaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti